20.05.2024

Двері з фільму “Титанік” продали на аукціоні за майже 720 тисяч доларів

Двері з фільму “Титанік” продали на аукціоні за майже 720 тисяч доларів

Легендарні двері з фільму “Титанік” Джеймса Кемерона, які врятували Розу Доусон Келверт (Кейт Вінслет), стали головним лотом на аукціоні Heritage Auctions Treasures from Planet Hollywood.

Ці двері з бальсового дерева, які на аукціоні описали як вишукану конструкцію, що «насправді була частиною дверної коробки над входом у лаунж першого класу корабля», було продано за 718 750 доларів (28,1 млн грн). Про це повідомляє ktoday.com.ua, з посиланням на The Hollywood Reporter. Хоча на аукціоні називають цей лот дверима, насправді “це частина дверної коробки над входом у зал першого класу корабля”.

Також за 125 тисяч доларів (4,9 млн грн) було продали шифонову сукню Кейт Вінслет, яку вона надягала під час останнього акту фільму.

Крім того, на аукціоні були  продані й інші відомі реквізити з культових кінострічок.

  • Батіг Гаррісона Форда з “Храму долі” встановив рекорд, ставши найдорожчим реквізитом франшизи (525 000 доларів). Також було продано набір із трьох каменів Санкари з фільму (100 000 доларів), а також “чашу теслі” Святого Грааля з “Останнього хрестового походу” (87 500 доларів).
  • Червоно-рожева куля для боулінгу Білла Мюррея з фільму “Королі боулінгу” пішла з молотка за 350 000 доларів.
  • Сокиру Джека Ніколсона з фільму “Сяйво” продали за 125 000 доларів.
  • Чорний костюм симбіонта Тобі Магуайра з “Людини-павука 3”  невідомий фанат придбав за 125 000 доларів.

Фото: Heritage Auctions Treasures from Planet Hollywood