20.05.2024

У Кам’янському започаткували унікальну акцію “Арт-терапія – лікування мистецтвом”

У Кам’янському започаткували унікальну акцію “Арт-терапія – лікування мистецтвом”

10 травня у сквері біля колегіуму №16 відбулося офіційне відкриття акції “Арт-терапія – лікування мистецтвом”, яка проводиться в Кам’янському за ініціативи міського голови Андрія Білоусова, творчої команди управління культури міської ради та всієї культурної спільноти міста.

Викладачі мистецьких шкіл, бібліотекарі, керівники гуртків об’єдналися, щоб спільно за допомогою творчості допомагати мешканцям міста боротися зі стресом, пережити внутрішні конфлікти, тривогу, страхи, від яких ми всі потерпаємо в умовах воєнного часу. Бо саме творчість дає змогу поліпшити психологічний стан людини та відкрити кожному нові горизонти у світі мистецтва. Про це повідомляє сайт “Культура сьгодні“.

Старт акції дав виступ великого зведеного хору Кам’янського фахового музичного коледжу. Після чого всіх присутніх привітав мер Кам’янського Андрій Леонідович Білоусов і подякував культурній спільноті міста за впровадження цього унікального творчого проєкту.

Дякую вам, за те, що цей непростий час ви даєте змогу людям відволіктися отримати гарні емоції і гарні враження, – зазначив Андрій Білоусов.

І дійсно, всі хто цього дня прийшов на відкриття акції, змогли отримати масу позитивних емоцій. Всі охочі, з огляду на свої особисті уподобання, могли долучитися до обраного ними творчого процесу – зіграти на музичних інструментах, помалювати, поліпити, заспівати, ознайомитись зі специфікою письменницької справи та навіть взяти участь у вишивання унікального рушника-оберіга. Або просто постояти поряд і подивитись як працюють справжні майстри та насолодитись грою професійних музикантів.

Зазначимо, що у межах акції «Арт-терапія – лікування мистецтвом», яка триватиме з травня по вересень, творчі локації будуть працювати просто неба в різних районах місті: біля колегіуму №16, у сквері пам’ятника Матері, на проспекті Свободи, у лівобережній частині міста біля кіноконцертного залу “МИР”, і на Соцмісті, біля будівлі ЦНАПу.  На цих локаціях мешканці міста зможуть взяти участь індивідуальних, групових та сімейних формах роботи,  які охоплювати наступні напрямки: ізотерапія, музична терапія, пісочна терапія, фототерапія, психологічні ігри, майстер-класи, заняття йогою та інше.  Локації працювати кожного тижня щочетверга, з 17 по 19 години, та щоп’ятниці – з 16 до 18 години.