20.05.2024

У Полтаві відбувся театральний фестиваль, на якому виступили колективи з 14 театрів, включаючи представників з Дніпра

У Полтаві відбувся театральний фестиваль, на якому виступили колективи з 14 театрів, включаючи представників з Дніпра

У Полтаві відбувся перший у своєму роді харківський театральний фестиваль, який зібрав разом 14 театрів з восьми різних регіонів України. Цього року на сцені Полтавського центру культури та дозвілля збереглися виставки драматичного, комедійного та музичного жанрів. Загалом у заході взяли участь 180 акторів.

Організаторами цього заходу є Пісочинська селищна рада, Пісочинський палац культури і мистецтв, народний театр-студія “Чудеса в решеті”.

Наталія Устінова, президент фестивалю “В кулісах душі”, розповіла, що хоча війна призупинила фестиваль на два роки, на третій рік організатори вирішили відновити його проведення, підкресливши важливість мистецтва в будь-яких умовах.

Учасники фестивалю, від 10-річних до 90-річних, виконали різноманітні вистави. Ганна Ляшенко, акторка народного театру-студії “Маски” із Дніпра, представила виставу “Як ти?”, яка описує початок війни та реакцію людей на ці події.

Заступник міського голови Валерій Пархоменко відзначив важливість таких культурних заходів як спосіб обміну досвідом та цінностями серед громад.

На фестивалі було вручено грамоти, солодощі та інші невеликі презенти у 11 номінаціях для дітей та дорослих.

Джерело: ІРТ Полтава