21.05.2024

Фільм “20 днів у Маріуполі” здобуває Шевченківську премію для своїх авторів

Фільм “20 днів у Маріуполі” здобуває Шевченківську премію для своїх авторів

Українське кінематографічне співтовариство відзначилося новою перемогою, коли Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та Василиса Степаненко стали лауреатами Національної премії імені Тараса Шевченка. Ця вагома відзнака була їм вручена після вистави “Украдене щастя”, що відбулася у столичному театрі імені Івана Франка.

Про це повідомляє ktoday.com.ua з посиланням на Міністерство культури та інформаційної політики.

У цей вечір театрального мистецтва після завершення вистави на сцені відбулося  нагородження. Варто зазначити, що ім’я Мстислава Чернова, Євгена Малолєтки та Василиси Степаненко вже давно стало відомим широкому загалу. Вони були серед номінантів на премію Шевченка, яка була оголошена 9 березня, але саме тоді вони перебували у Сполучених Штатах, очікуючи церемонії вручення премії Оскар за їхній документальний фільм.

Повернувшись на батьківщину зі золотими статуетками, які стали символом їхнього визнання на світовій сцені, вони були особисто удостоєні нагороди Тараса Шевченка.

“Ми справді горді від того, що нагородження Національною премією імені Тараса Шевченка збіглася із врученням Оскара. Але найголовніше – ми дякуємо вам за ваш мужній вчинок. Вчинок людей, вчинок журналістів, вчинок кіномитців. Вчинок, який вказує на те, що ми є незламними й обовʼязково переможемо”, – зазначив зі сцени гендиректор театру імені Івана Франка та голова комітету Національної премії України імені Тараса Шевченка Євген Нищук.