20.05.2024

В Ірпінському музеї відкрили виставку ікон, які створені на дошках з ящиків від набоїв

В Ірпінському музеї відкрили виставку ікон, які створені на дошках з ящиків від набоїв

Вчора, 27 березня, у історико-краєзнавчому музеї Ірпінської міської ради відбулося відкриття надзвичайної виставки ікон під назвою “Святі воїни”, які були створені на дошках з ящиків, що раніше використовувалися для зберігання зброї.

Ця виставка має особливий символічний зміст, оскільки вона була приурочена до другої річниці звільнення міста-героя Ірпеня від російських окупантів.Про це повідомляє ktoday.com.ua, покликанням на пресслужбу Ірпінської міськради.

Авторами надзвичайних ікон є Софія Атлантова, Герман Клименко та Олександр Клименко. Ідея створення цих творів на ящиках виникла у 2014 році на початку війни на сході України, а сам процес реалізації розпочався у 2015 році. Головною метою цього проекту стало перетворення символіки смерті, що уособлюється ящиком від зброї, на символ життя, який в українській культурі представлений іконою.

Неординарні твори цих митців вже здобули визнання в США, Канаді та різних країнах Європи, що  свідчить про боротьбу та жертовность українського народу у війні з окупантами.

На відкритті виставки в історико-краєзнавчому музеї Ірпінської міської ради було представлено 15 унікальних робіт. Усі бажаючі матимуть можливість відвідати виставку до 15 квітня 2024 року.